Børn og unge

Psykologbehandling til børn og unge
Psykologbehandling til børn og unge

Typiske udfordringer i et barns liv kan være sociale udfordringer, forskellige angstproblematikker, sorg, reaktioner på skilsmisse, traumer, adfærdsmæssige udfordringer såsom ADHD, eller andet.

Børn har ofte brug for hjælpere når de skal ændre på noget og når de øver sig på noget. Derfor har jeg som udgangspunkt børnesamtaler med barnet og barnets forældre. Jeg starter altid et forløb med forældrene alene og derefter med forældre og barn, hvis dette giver mening.

Hvis det er et meget ungt barn (typisk op til 12/13 år) foregår de fleste samtaler sammen med barnet og forældrene. Det afhænger dog af barnets refleksions- og udviklingsniveau.

I nogle tilfælde giver det mening at have almindelig psykolog-samtaleforløb med barnet og dets forældre, herunder ved hjælp af visualisering, f.eks. i form af at tegne.
I andre tilfælde giver det bedst mening at arbejde med oplevelsesorienterede metoder, hvor leg bliver en del af metoden. Dette hvis barnets følelsessprog endnu ikke er udviklet godt nok og hvis der skal arbejdes på at forstærke tilknytningen og relationen mellem barn og forældre. Her arbejder jeg Theraplay-inspireret. Læs mere om Theraplay her.

Samtaler med de unge kan være alene, med den unge eller med den unge og dets forældre. Metoden her afhænger af problematikken.