Psykolog Maryam Testmann – Gentofte og Kgs. Lyngby

Speciale i børn og familier, samt voksentraumer

Jeg er autoriseret psykolog med mange års erfaring, og særligt fokus på børn og unge, samt traumebehandling af voksne.

Hvem er jeg

Fokus på det enkelte menneske

Jeg er autoriseret psykolog med mange års erfaring, og særligt fokus på børn og unge.

Det er helt fantastisk at se hvor meget børn og unge kan udvikle sig med den rette hjælp og støtte.

I mit arbejde har jeg hele tiden fokus på hvad der giver mening for det enkelte menneske. Derfor prøver jeg at se bag om diagnoser og beskrivelser, og har stor respekt for de personlige historier, som hvert menneske kommer med.

Min baggrund

I familiebehandling og behandling af børn er jeg særlig optaget af at fremme relationerne imellem familiens medlemmer. Og jeg bruger en legende og omsorgsfuld tilgang her.

Jeg er autoriseret psykolog (cand.psych.aut.), uddannet fra Københavns Universitet. Derudover er jeg af Dansk Psykolog Forening godkendt specialist i Klinisk børne- og ungepsykologi.

Jeg har stor erfaring som familiebehandler fra Familiehuset i Rudersdal Kommune, og har desuden i mange år arbejdet inden for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), som er undersøgelse, behandling og rådgivning indenfor børn og ungeområdet i både Ishøj og Rudersdal Kommune. Desuden har jeg i tre år arbejdet hos Børnehus Hovedstaden med børn og unge udsat for traumer.

Jeg har indsigt i psykiatriske diagnoser og behandling af disse herunder ADHD og autisme, og har desuden arbejdet med mennesker med PTSD (Post Traumatic Stress Disorder).

Jeg har efteruddannelse i den relationsbaserede teori, Theraplay, mentaliseringsbaseret metode, systemisk-narrativ metode, samt EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), hvilke jeg ofte bruger i mine behandlinger.

Jeg anvender også kognitiv adfærdsterapi/kognitive metoder i behandling af eksempelvis angst.

Hovedsageligt arbejder jeg tilknytnings- og relationsorienteret, samtidig med at jeg bruger ovennævnte metoder, afhængigt af hvad der giver bedst mening i det specifikke behandlingsforløb.

Interviews, i medierne, etc.

Jeg er ved flere lejligheder blevet interviewet som fagekspert indenfor bl.a. børnepsykologi, familierelationer mm. hos bl.a.

  • DR P3 om familiedynamikker og jul
  • TV2 News om børneopdragelse (TV2 News og Co. 21.03.2024, ca. 1,5 timer inde i programmet – Klik her)
  • Podcast ‘Fra mistanke til handling’, om børn og kompleks PTSD. Du kan høre interviewet her – Apple Podcast og Spotify.
  • Video hos Københavns Kommune, om vold mod små børn, som du kan se her – Klik her.